Home About Us Organogram Interacties en Bewaking Coördinatie

Operationele Eenheid

Coördinatie


Coördinatie


TEL :          +32 (0) 2 379 06 28
FAX :          +32 (0) 2 379 06 70

Taken en Missie

Missie

De dienst coördinatie beheert transversale activiteiten, in nauwe samenwerking met de Nationale Referentie Laboratoria (NRL's) van het CODA. De activiteiten van deze dienst steunen op drie pijlers:

 • MoSS CODA CERVA
 • - De organisatie van de stalenflow en de daarbij horende informatie :

  De dispatching garandeert een efficiënte doorstroom van de stalen en de rapportage van resultaten en is eveneens het aanspreekpunt voor interne en externe vragen m.b.t. praktische informatie over stalen.

   

  - De centrale organisatie van de Diergeneeskundige Diagnostiek :

  Deze dienst is de SPOC voor vragen en rapportage m.b.t. de Diergeneeskundige Diagnostiek.

  Deze is tevens de centrale schakel tussen de verschillende laboratoria, de producenten van diergeneeskundige kits, de overheid, de NRL's en andere partijen inzake certificatie, batch controle van diergeneeskundige reagentia en van transversale projecten en dossiers in het brede kader van de diagnostiek.

   

  - De crisiscoördinatie
  De dienst beheert het crisisdraaiboek en coördineert de verschillende acties bij een eventuele uitbraak van een dierziekte.

   

  NeoLIMS

  LIMS CODA CERVA

  Het NeoLIMS is een tweetalige computertoepassing, die in netwerk functioneert en die toelaat alle processen vanaf de registratie van de aanvragen van analyses die toekomen bij het CODA-CERVA tot de opstelling van een beproevingsverslag, vergezeld van een factuur, te beheren en te traceren.

   

  De verschillende stappen omvatten de identificatie van het te analyseren materiaal, de registratie en de eventuele voorbereiding ervan, de distributie ervan naar de analyselaboratoria, de behandeling ervan door het laboratorium, tot zelfs de registratie van de resultaten met daaropvolgend het verzamelen van de informatie in een rapport dat naar de bestemmelingen zal worden gestuurd. Elke fase en elke manipulatie wordt geregistreerd om een controle mogelijk te maken van het hele systeem en de stalen perfect te kunnen traceren, volgens de kwaliteitsnormen ISO17.025.

   

  Het LIMS is een essentieel element van het Kwaliteitssysteem, zowel voor de opvolging van de stalen als voor de zekerheid dat de stalen en de informatie worden verwerkt door gemachtigd personeel.


   


     Verantwoordelijke van de Eenheid

  Isabelle Behaeghel


  Samenstelling van het team


  Tel
  Fax
  E-mail
  Behaeghel Isabelle+32 (0) 2 379 06 28+32 (0) 2 379 06 70 Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken
  De Wannemaeker Bénédicte+32 (0) 2 379 04 07+32 (0) 2 379 06 64 Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken