Home About Us Organogram Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk

Dienst

Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk

E-mail : Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken


Organogram : Frans De Clippeleir


Verantwoordelijke van de dienst:

Frans De Clippeleir

Tel : +32 (0)2/ 379 05 96

Fax : +32 (0)2/ 379 06 70

Gsm : +32 (0)478 45 55 84

E-mail : Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Taken en Missie


Het veiligheidsgebeuren is een manier van denken. Doe ik mijn job veilig? Is mijn omgeving veilig voor mijn collega's en voor mezelf? Nieuwe toestellen en analyse: Welke risico's zijn eraan verbonden? We moeten onszelf steeds vragen stellen en liefst vooraleer we ergens aan beginnen of iets nieuw wensen te doen! Deze simpele vragen vormen de basis voor een goed preventiebeleid.


Als preventieadviseur tracht de dienst het personeel bewust te maken van deze denkwijze, en streef er ook naar om veiligheid reeds in te bouwen bij de ontwerpfase van de projecten en aanpassingen. Op deze manier trachten wij het veiligheidsbeleid ook tot op de werkvloer te krijgen.


Naast de gangbare administratieve en adviserende verplichtingen tracht de dienst een meerwaarde te geven aan het veiligheidsgebeuren door initiatieven te realiseren, genomen door de personeelsleden of mezelf. Dit beleid wordt ondersteund door een "werkgroep Veiligheid" waarin alle diensten vertegenwoordigd zijn van de drie sites van het CODA-CERVA.

Samenstelling van het team