Home About Us Organogram Proefcentrum

Dienst

Proefcentrum

E-mail : Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken


Organogram : Laurent Mostin


Verantwoordelijke van de dienst:

Laurent Mostin

Tel : +32 (0)2 251 33 26

Fax : 02 251 00 12

Gsm : +32 (0)487 16 41 90

E-mail : Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Taken en Missie

 

Na meerdere jaren van relatieve inactiviteit als gevolg van belangrijke werken, is het proefdiercentrum, gesitueerd in Machelen, sinds 2011 opnieuw operationeel.

Het beschikt over 2 grote stallen van bioveiligheidsniveau 3 (nl. onderdruk, toegangscontrole, ontsmetting van afvalwater en lucht), een stal van niveau 2 en een gebouw F dat 24 kleine stallen bevat.

 

Twee andere grote stallen zullen binnenkort het bioveiligheidsniveau 3 behalen, bedoeld om o.a. proeven op mond- en klauwzeer te kunnen uitvoeren. De stallen zullen gebouwd worden volgens het systeem « box in a box ».

 

Het personeel van Machelen waakt over het onderhoud van de installaties, het respecteren van de regels van de bioveiligheid en de bioethiek, en over de screenings, de aankoop, evenals het transport en de verzorging van de proefdieren. Daarnaast assisteert het ook de wetenschappers tijdens de proeven. Wij herzien en verbeteren continu onze procedures in het kader van de proeven om te beantwoorden aan de vereisten van de farmaceutische firma's.

 

Het centrum in Machelen dient eveneens als logistieke basis :

  • Voor de ophaling van dieren ingeval van verdenking van spongiforme encefalopathieën bij herkauwers of van rabiës/hondsdolheid
  • Voor de ophaling van dieren in het kader van de screening van overdraagbare spongiforme encephalopathieen bij herkauwers.
  • Voor de ophaling en vernietiging van dieren die in beslag genomen werden door het FAVV.
  • Voor de organisatie van de « Stamping out » operaties

 

Het beschikt over meerdere vrachtwagens en busjes, mobiele slachtsystemen voor varkens en over materiaal dat absoluut noodzakelijk is voor de « stamping out » activiteiten.

 

Het proefdiercentrum vormt voor de wetenschappers van CODA-CEVRA een onmisbaar middel in de strijd tegen dierziekten.

Samenstelling van het team


Tel
Fax
E-mail
Mostin Laurent+32 (0)2 251 33 2602 251 00 12 Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken
Van Campe Willem+32 474 850 993 Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken