Home About Us Organogram

Dienst


Organogram :


Verantwoordelijke van de dienst:

Tel :

Fax :

E-mail : Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Taken en Missie

De dienst ICT (Information and Communication Technologies) verzekert de informaticaondersteuning die nodig is voor de goede uitvoering van de missie van CODA-CERVA.

 

De dienst bestaat uit 5 medewerkers verdeeld over de sites te Ukkel en Tervuren.

 

De diversiteit van de taken en de voortdurende evolutie van de technologieën vereisen competenties van hoog niveau die te allen tijde bijgewerkt zijn. Onze informatici stellen dus permanent hun niveau bij via kwalitatieve interne en/of externe opleidingen.

 

De prioriteiten van de dienst ICT zijn gebaseerd op betrouwbaarheid, beschikbaarheid, performantie, veiligheid en toegankelijkheid van het netwerk en de gegevens, zowel intern als op afstand.

Enkele voorbeelden :

  • Wij voeren een permanente monitoring uit op het volledige netwerk en informaticapark om elk probleem zo snel mogelijk te detecteren, te identificeren en op te lossen.
  • Wij nemen een dagelijkse back-up van de gegevens en bewaren die op een veilige plaats.
  • Wij vernieuwen het materiaal (servers, werkposten, netwerkinstallaties, ...) volgens een welbepaalde cyclus; elke informatica-installatie is verzekerd via een extern onderhoudscontract van minimum 4 jaar.
  • Er werden tevens onderhoudscontracten afgesloten met externe partners in het kader van kritische applicaties waarvoor een erg hoge beschikbaarheid nodig is (LIMS, FINANCE...).

 

Al deze activiteiten vereisen van de meeste van onze informatici een efficiënt dagelijks beheer, ondersteund door een degelijke infrastructuur en applicaties.

 

Veel aandacht wordt geschonken aan de gebruikte technologieën, hun evolutie en de gebruiksvriendelijkheid : werken op afstand, BYOD (Bring Your Own Device), Wireless solutions, overbodige DRP systemen (Disaster Recovery Plan)...

 

Het serverlokaal in Ukkel is beveiligd zowel op het niveau van de toegang als in het kader van natuurlijke risico's (brand, aardbeving, overstroming).


 

Samenstelling van het teamFieuw Julien
Raguet Renaud