Home About Us Gebeurtenissen NRL Mycotoxines - cursus te Tervuren
Afdrukken E-mail

Het NRL Mycotoxines organiseerde in Tervuren van 7 tot 18 september in opdracht van CHAFEA ( EU Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency) een cursus Mycotoxines in het kader van het programma “Better Training for Safer Food (BTSF)”. De algemene organisatie was in handen van Euroconsultants en het technisch gedeelte werd uitgevoerd door het Italiaanse en het Belgische NRL voor mycotoxines, samen met gastprofessoren uit Gent en Madrid.

 

De deelnemers kregen een overzicht van de verschillende aspecten van mycotoxines : wetgeving, de verschillende officiële instanties, de staalname en staalvoorbereiding, het kwaliteitssysteem, analysemethodes (screening en bevestigingsmethodes) en risicoanalyse. Hiervoor werden presentaties gebruikt, maar ook “case studies”, een bezoek aan een voederbedrijf en praktische sessies in het lab van Tervuren.

 

In totaal werden 15 personen geselecteerd uit officiële organisaties in Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa. De cursus wordt volgend jaar opnieuw gegeven, deze keer in Rome met deelname van het NRL Mycotoxines van CODA-CERVA.