Afdrukken E-mail
Home arrow About Us arrow Organogram arrow Algemeen Directeur

 

Algemeen Directie

PIERRE KERKHOFS

 

Dr. Pierre Kerkhofs, Algemeen Directeur

Tel : +32 (0) 2 379 06 00

Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

 

Directie Assistente : Anja Matthys

Tel : +32 (0) 2 379 05 93

Fax : +32 (0) 2 379. 04.01

 

 

 

 

Dr. Pierre Kerkhofs werd in 1986 gediplomeerd dokter en veearts aan de universiteit van Luik.

Na een speciale licentie in de moleculaire biologie aan de ULB, die hij afsloot in 1992, behaalde hij in 1996 een doktoraat in de wetenschappen aan de ULB.

Zijn wetenschappelijke vorming werd aangevuld met een vorming in management. Hij behaalde in 2004 een diploma Middle Management Programme aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

Hij begint zijn carrière als onderzoeker als vrijwilliger bij NIDO-INRV en vervolgens CODA-CERVA in december 1986. Na een onderzoeksbeurs van het IWONL wordt hij in 1989 assistent op het staatskader. Hij wijdt zich eerst aan brucellose en daarna aan de virologie met als belangrijkste onderwerpen runderleucose, IBR en BVD. Hij is auteur of co-auteur van meer dan 100 peer-reviewed publicaties. In 1999 wordt hij hoofd van het departement Virologie.

Sinds 7 juli 2006 oefent hij als algemeen directeur van het CODA-CERVA uit. Deze mandaatfunbctie is hernieuwd sinds juli 2012.

Zijn traject bij CODA-CERVA kenmerkt zich door een grote verscheidenheid in samenwerkingsverbanden met zowel de FOD, het FAVV, als met Belgische en internationale wetenschappelijke diergeneeskundige kringen.

De missie van CODA-CERVA en zijn werking zijn voor hem een essentiële zorg; dankzij zijn onderzoek, zijn deskundigheid en dienstverlening bekleedt CODA-CERVA een belangrijke plaats voor de waarborg van de veiligheid van de voedselketen en de gezondheid bij dieren, maar ook bij de bescherming van de burger tegen verschillende microbiologische dreigingen.

Naast vele andere zijn er twee assen die hem nauw aan het hart liggen:

  • de impact van dierlijke pathogenen op de menselijke gezondheid, hetzij door een directe aantasting van de gezondheid (zoönosen), hetzij op indirecte manier, door socio-economische factoren.
  • de impact op de menselijke gezondheid van schadelijke stoffen die in verschillende stadia van de voedselproductie opduiken.